Om

Som et helt specielt kendemærke for Ålsgårde, ligger den hyggelige Langebro med sit karakteristiske udseende. Igennem tiden har den været indgangsporten til Ålsgårde, når man kom fra vandsiden. I dag benyttes den mest som klassisk badebro.

Forvalter af det daværende Ålsgårde teglværk, Preben Lange, anlagde i 1892 en udskibningsbro ved Aalsgaarde, kaldet Langes Bro – senere blot Langebro. Langes Bro blev benyttet til udskibning af tegl.

Man kan stadig ude i skoven se, hvor tipvognens spor har gået: Hvis man går ind i skoven, af skovvejen med bommen fra Skindersøvej, skråt over for Apperupvej, og går ca. 100 m ind i skoven. Efter skovvejen på højrehånd, er der en sti på toppen af et dige. Hvis man følger den sti går man på tipvognssporet.

På Langebro afholdes der hvert år sankt hans fest. Ydermere byder Langebro hver sommer på en fantastisk brofest, med live musik, aktiviteter for børnene, skydetelt, servering fra grillen og meget mere.

På Langebro er der 58 trailerpladser. For at opnå jolleplads på området skal man være tilmeldt folkeregisteret i Helsingør Kommune. Ansøgningsblanket kan bestilles på havnekontoret Nordhavnen. Max. jollestørrelse er 600 cm lang og 200 cm bred. Ventetiden er pt. ca. 2 år.

Brolauget Ålsgårde administrerer et el-spil, der gør det nemmere at søsætte og optage jollen, så det er en god ide at blive medlem der. Jolleanlægget administreres af Helsingør Nordhavn.